دستهبندی کلی پمپها
در حالت کلی، پمپها به دو دسته زیر تقسیم میشوند:
۱. پمپ خانگی: این نوع پمپها، در واقع پمپهای آب هستند و برای افزایش فشار آب و انتقال آن به طبقات بالاتر مورد استفاده قرار میگیرند.
۲. پمپ صنعتی: این نوع پمپها دارای تنوع بیشتری هستند و در ابعاد مختلف از پمپهای کوچک در صنعت پزشکی تا پمپهای بزرگتر در صنایع مختلف و کشاورزی استفاده میشوند.
پمپها بر اساس ساختار و نوع کار به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
۱. پمپ دینامیکی
۲. پمپ جابجایی مثبت
پمپهای دینامیکی شامل سانتریفیوژ، محیطی و پمپهای خاص هستند. همچنین، پمپهای رفت و برگشتی و روتاری نیز در زیرمجموعه پمپهای جابجایی مثبت قرار میگیرند. در شکل زیر میتوانید دستهبندی انواع پمپها را مشاهده کنید.
پمپ دینامیکی، که به عنوان پمپ سرعتی نیز شناخته میشود، با افزایش سرعت جریان، انرژی جنبشی را از روتور به سیال منتقل میکند. انرژی جنبشی وارده به سیال بعد از خروج جریان سیال از پمپ و ورود به لوله تخلیه، به انرژی پتانسیل (فشار سیال) تبدیل میشود.
کاربردهای پمپ دینامیکی شامل:
- تأمین آب در پمپهای دینامیکی استفاده میشود.
- در صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارد.
- در آتشنشانیها معمولاً از پمپ دینامیکی استفاده میشود.
- در صنایع سلولز، پتروشیمی، هیدروکربن، رنگ و نوشیدنی مورد استفاده قرار میگیرد.
پمپ سانتریفیوژ، که گریز از مرکز نیز نامیده میشود، پرکاربردترین نوع پمپ در صنعت است. در پمپ سانتریفیوژ، سیال از مرکز پمپ وارد شده و به وسیله نیروی گریز از مرکز و اعمال انرژی جنبشی توسط پروانه سیال، از مرکز به سمت لبه خارج میشود. در این پمپ، بخشی از انرژی جنبشی به انرژی پتانسیل (فشار سیال) تبدیل شده و توانایی جابجایی سیال به ارتفاع بالا را دارا میباشد.
کاربردهای پمپ سانتریفیوژ شامل:
- در ساختمانها برای پمپاژ آب و افزایش فشار استفاده میشود.
- در آتشنشانیها مورد استفاده قرار میگیرد.
- در صنایع دارویی برای انتقال مواد مورد استفاده قرار میگیرد.
- در صنایع تبرید و تهویه مطبوع کاربرد دارد.
- در انتقال و جابجایی نفت خام و مواد شیمیایی در صنایع پتروشیمی استفاده میشود.
درسایت کالا صنعتی شما میتوانید اطلاعات کاملی درمورد انواع پمپ ها، کاربرد هایشان، قیمت روز و راهنمای انتخاب و خرید دریافت کنید.